søndag den 29. august 2010

Ny krog i arbejdsværelset


Jeg har fået en ny krog i arbejdsværelset til min "nye" symaskine. Jeg vidste lige præcis, hvilket bord jeg ville have den på. Vi har testet maskinen idag og den virker heldigvis. Der er bare nogle funktioner vi ikke rigtig kan få sat til, så jeg skal nok et smut forbi et sted, hvor de har forstand på sådan nogle gamle symaskiner. Så kan man måske betale sig for et lille servicetjek og en hurtig instruktion :)


Jeg har fået indrammet et af kortene jeg købte på Amio. Laurids Lønborg dåsen har jeg på "lånt tid" herfra :)

MetteSofie

Gårdagens sylteresultat


Igår var årets helt store syltedag, hvor begge vores mødre og min mormor var inviteret til at plukke og koge marmelade til os allesammen. Plukningen gik igang kl. 15 og vi var først færdige sent igår aftes. En dejlig og hyggelig lang dag med fire kvinder i køkkenet.
Vi var ude at plukke brombær i halvanden time og fik samtidig gået en dejlig lang tur igennem skoven og over markerne her rundt om gården. Vi kom hjem med flere brombær end vi kunne nå at koge, så der blev også lidt til fryseren og en senere syltedag. Derudover plukkede vi en stor balje Mirabelleblommer, som vi for første gang skulle prøve at lave marmelade af og mine forældre kom med en balje fuld af skønne ferskner fra min fars eget ferskentræ i haven, ligeledes til marmelade. Resultatet blev helt fantastisk med både blommer og ferskner - alene farven er ikke til at stå for! Det orange glas er Mirabellemarmelade, det gule glas er Ferskenmarmelade og det sidste glas det sædvanlige Brombærmarmelade. Vi fik kogt nogle store portioner, så der blev mange glas til hver.
Vi sluttede aftenen med pandekager, så vi kunne prøve alle 3 slags. Favoritten var vist Mirabellemarmeladen, så den kan i roligt begive jer ud i :)

Thomas mor blev og overnattede, så vi lagde ud med lune rundstykker med hjemmelavet marmelade her til morgen.. Vi skal nok få brugt alle glas inden vinteren er omme, er jeg sikker på.
Resten af dagen står på ren afslapning, og så er det atter hverdag igen imorgen.

God søndag til jer alle!
MetteSofie

lørdag den 28. august 2010

Brugte gaver


Glæden ved en "brugt" gave er ofte større, end ved en gave, som alle andre kan gå ud og erhverve sig magen til i butikkerne. Jeg har fået en "brugt" gave her i formiddag af min kære kæreste, som har været alene på spejderloppemarked her fra morgenstunden. Han ved, at han kan glæde mig med et fedt loppefund!
Jeg har længe snakket om, at jeg skulle låne min fars symaskine, så jeg kan komme igang med at lære at sy for alvor. - Nu har jeg min helt egen ægte retrosymaskine. Det er den fedeste symaskine jeg har set, og nu har jeg absolut ingen undskyldning for, ikke at komme igang med de længe ventede sofapuder!
Jeg glæder mig til at se maskinen i fulde omdrejninger med et stykke ægte retrostof fra et dynebetræk :)

MetteSofie

mandag den 23. august 2010

Farverig opbevaring


Vi har længe manglet nogle kasser til opbevaring i vores arbejdsværelse, og så faldt vi lige over et godt tilbud i Bahne. Den store gule æske og den lille runde æske øverst, til henholdsvis 35 kr og 15 kr. Dem kunne vi altså ikke gå forbi. Æsken i midten er fra House Doctor, og til en helt anden pris ;)
Vi har besluttet os for en farve til det nye karlekammerskab. Det vil sige, at Thomas har fået lov til at vælge farve denne gang. - Og jeg skyndte mig at sige "ja" til hans forslag! Farven bliver turkis, og jeg er rigtig spændt på at se det færdige resultat. Vi har et teaktræs sofabord, der står og venter på en make-over, så det får nok en tur med samme pensel.

MetteSofie

søndag den 22. august 2010

Søndag


Det har været en rigtig søndag idag på alle måder. Vi har sovet længe, hygget på sofanen og så har Thomas bagt et dejligt brød med solsikkekærner og hørfrø, som vi har fået nogle dejlige lune skiver af her til aften.
Dejligt med hjemmebag i madpakken, når vi starter op efter ferien. Det er skønt at holde ferie og vi har nydt de sidste to uger sammen. Men nu hvor vejret er så trist og vi er udhvilede igen, ja så føler jeg mig egentlig ret klar til at vende tilbage til arbejdet.
Håber i har haft en dejlig søndag!

MetteSofie

lørdag den 21. august 2010

En god morgenstart


Thomas og jeg har fået en ny vane her i ferien. Vi skal have god gammeldags havregrød til morgenmad! Måske bliver det lidt svært at opretholde vanen, når hverdagen går igang igen og tiden er knap. Men mums er det, især nu hvor vi kan få friske brombær på toppen - Det giver en god og mættende start på morgenen - Og så lad os undlade at tage snakken om sukker og smør i denne forbindelse, for det skal der altså på ;)
MetteSofie

torsdag den 19. august 2010

Konserves genbrug


I sidste uge da jeg var på besøg hos mine forældre, forærede min far mig en sjov krea-gave han selv havde fundet på. Han har længe lavet små "pengetræer" i vindueskarmen derhjemme og syntes at jeg skulle have et lille træ med hjem. Skjuleren var en konservesdåse fra tomatpuré. En sjov og retro ide. Nu står det lille træ i vores vindueskarm i køkkenet. Jeg kan forestille mig, at det kan blive rigtig fint hvis man planter krydderurter om i større konservesdåser i forskellige farver. Jeg tror det skal prøves :)

MetteSofie

onsdag den 18. august 2010

Haven i august


August er den måned jeg har ventet mest på at opleve herude på gården. Jeg vidste at der var mange brombærbuske omkring gården og i skoven, men jeg havde vist ikke gjort mig helt store tanker nok om omfanget af buske og bær. Vi gik en tur ud i "haven" omkring gården og en tur i skoven idag, for at se om der var nogle brombær på vej. Og disse herligheder og mange mange flere, var hvad der mødte os derude, både i haven og i skoven. Jeg kan nu konstatere at det er syltetid! Bær og blommer omkranser vores haver hele vejen ned til vandet. Et utrolig smukt syn, som har været værd at vente på siden vi flyttede ind i november :)

MetteSofie

tirsdag den 17. august 2010

Skønt design

Igår aftes sad jeg og brugte en times tid på det nye Amio.dk. Jeg misunder alle de kreative sjæle og deres fine små butikker. Jeg er desværre aldrig blevet så dygtig til alt det der med at sy og strikke, som jeg egentlig gerne ville være, men synes at Amio er en glimrende ide.
Jeg faldt specielt for denne kvindes værker. Petronella Design hedder hendes design. Fine grafiske kort i et skønt naivt design. Jeg bestilte straks 3 skønne kort som kommer med posten imorgen. I kan se dem herunder!




Jeg har set en masse "kendte ansigter" på Amio, og jeg kan fornemme at rigtig mange fra blogverdenen har åbnet en lille butik derinde. Det er virkelig flotte sager I allesammen laver og jeg kunne helt klart fristes til at bruge mange penge derinde. 
Det er skægt som der er en gennemgående dille med puder, stofposer, tæpper og juniorsengesæt skabt af gammelt retrosengetøj... Jeg kan slet ikke lade være med at tænke på, hvor mange hundrede gamle sengesæt der er blevet klippet i stykker, for at alle disse sager kunne komme til verden ;)

MetteSofie

mandag den 16. august 2010

Købenstyle


Thomas og jeg har endnu engang været heldige.. Denne gang er vi kommet i besiddelse af disse skønheder fra Jens Harald Quistgaard! "Købenstyle" hedder serien i det lækreste design fra 50'erne. Ja i kender det garanteret allesammen, jeg er bare overvældet af glæde og må lige vise dem frem :)
Gryderne er ikke sat på hjemmesiden, og kommer ikke på før de har været med i Forum d. 16.-17. oktober. - Hvis de altså ikke er blevet solgt.. Vi er ved at samle ind til en rigtig lækker stand, og jeg håber at nogle af jer vil stikke hovedet ind og hilse på os til det årlige store loppemarked.

MetteSofie

lørdag den 14. august 2010

Farve på en regnvejrsdag

Vi går snart ind i vores anden ferieuge og vi har kun haft et par dage med rigtig sol og varme indtil nu. Sol, er vel ikke for meget at bede om midt i august måned, og jeg undrer mig lidt over hvor solen bliver af.
Der er et utrolig hurtigt skift fra sommer til efterår i Danmark hvert år. Fra den ene dag til den anden skifter vejret fra varme til kolde mørke aftener. Og når det nu skal være sådan her i ferien, ja så må vi jo få det bedste ud af det og hygge os med et par varme sokker og varme fra brændeovnen.
Jeg elsker den farve sol sætter på alting, og alt ser bare bedre ud i solsskin.
Jeg er sikker på at karlekammerskabet her ville tage sig bedre ud i en solskinsstråle, men det var desværre ikke muligt på denne regnvejrsdag. Skabet har vi fundet på et loppemarked og det står nu og venter på den "rigtige" farve. Der er en sød lille skuffe både foroven og forneden på skabet. Detaljerne må i få en dag, hvor lyset er med mig.

MetteSofie

fredag den 13. august 2010

Arbejdsværelse

Vi går og arbejder lidt på vores arbejdsværelse, og vi har fået hængt nogle gamle kort op på væggen, så vi nu har arbejdsplads med udsigt til hele verden. Der skal masser af farver i rummet, for farver giver arbejdsglæde og inspirerer mig. Jeg bruger mange timer foran computeren efterhånden, i takt med at kendskabet til Mettesofie.dk er steget. Så jeg synes det er vigtigt, at vi får et rum hvor både Thomas og jeg kan sidde og slappe af i indbydende omgivelser. Der står jo naturligvis en computer mere til Thomas på den vinkel af skrivebordet, som i ikke kan se på billedet ;)

MetteSofie

Love chairs


Jeg elsker stole. Og det er ikke fordi, jeg ikke kan leve uden dem, at jeg gang på gang kommer hjem med bilen fuld af stole... Jeg kan simpelthen bare ikke lade være! For mig er en stol ikke bare en stol. For mig er en stol et kunststykke ligesom så meget andet, der bliver samlet på rundt omkring i de små hjem. Med en lækker form og et lækkert design. Specielt disse stole er blandt mine yndlingsstole og faktisk tre af mine nyeste fund.
Jeg troede næsten ikke mine egne øjne, da jeg fandt denne store hvide Hukit stol i voksenstørrelse!

MetteSofie

onsdag den 11. august 2010

Fugl eller hest?



Thomas og jeg har længe samlet gamle små billeder til vores væg i stuen. Det har på intet tidspunkt været intentionen at finde hverken fugle eller heste, men efter de første to billeder, som var henholdsvis et billede med fugle og et med hest, ja så har det altså helt tilfældigt kun været muligt at finde gamle rammer med disse to motiver. Og nu er det så, at vi ligeså godt kan fortsætte samlingen på denne måde, men vi har et stykke vej endnu, før væggen er fuldendt.
Så nu vil jeg spørge jer andre loppefundselskere, om nogle af jer tilfældigvis ligger inde med et gammelt billede eller to med fugle- eller hestemotiv, som i er interesseret i at sælge?
Så vil jeg meget gerne høre fra jer :)

MetteSofie

tirsdag den 10. august 2010

Ferien er startet


Så blev det endelig vores tur til at holde ferie og vi har lagt hårdt ud efter en søndag med et succesfuldt loppemarked herhjemme. Trods det kedelige vejr søndag, var der mange der havde fundet vej ud til os på gården til vores loppemarked, og vi var glade for at vi kunne byde dem "indenfor" i regnvejret, og vi ikke havde satset på et udendørsmarked!
Vi havde besøg af flere fra blogverdenen. Busters mor kom endda med et fint tæppe til mig, som hun ville forære mig - En utrolig sød tanke! Det var rigtig hyggeligt at møde nogle af dem som følger med til daglig, så man kunne få sat rigtigt ansigt på. Og de fik da også nogle lækre sager med hjem hver især. Den ene rendte endda afsted med vores havebord fra 50'erne som stod i haven. Så vi måtte hurtigt finde ud af en løsning, så familien havde et sted at sidde under besøget - Det er sådan noget, der gør den her verden rigtig sjov indimellem.. Når der kommer nogen og byder på de ting, som ikke lige umiddelbart er til salg :)


Som sagt, så lagde vi hårdt ud på første feriedag igår. Turen gik til København, og denne gang kun for at shoppe lidt til os selv. Men lidt blev hurtigt til meget og sådan så det ud, da vi kom ind af døren igår aftes, trætte og sultne. Det var en dejlig og vellykket dag, hvad shopping angår. Thomas fandt hele 2 par sko og noget tøj og jeg hele 2 vinterjakker og noget tøj. Så nu kan vi roligt gå vinteren imøde :)

Idag slapper vi bare af, ordner have og besøger familien. De dage hvor man ingenting skal, er ofte de bedste. Så jeg var til bager imorges efter morgenbrød, så vi kunne få en stille og lang morgen at vågne op på. Det trængte vi til!

Rigtig god dag til Jer alle, ferie eller ej!

MetteSofie

lørdag den 7. august 2010

Et godt Københavnerfund!

Vi har været en tur i København i formiddag, og jeg må indrømme, at det er et vejr som idag og loppefund som disse fire skønne Hukitstole fra 70'erne, der gør at det er sjovt at handle med loppefund og at man gerne kører rundt i fire timer for at finde dem!
Vi fandt nogle rigtig fine fund på vores tur idag.. Blandt andet en lækker rød "Købenstyle" gryde og nogle yndige retro miniature havemøbler fra 50'erne, og de vil selvfølgelig blive vist på Mettesofie.dk hurtigst muligt. Disse fire kan I se på vores "sommermarked" imorgen, hvis i skulle lægge vejen forbi. Jeg krydser fingre for at vejret bliver så flot her imorgen, så vi også kan sætte nogle ting udenfor. Ellers kan det ikke gå helt galt, med et marked indendøre.

Rigtig god weekend til Jer alle!

MetteSofie

mandag den 2. august 2010

Sommerloppemarked!

Så fik vi sat en dato for sommerloppemarkedet, hvor vi åbner dørene op til vores lille "lager" af loppefund og retro!

Markedet afholdes nu på søndag d. 8. august fra kl. 10.00 - 16.00 på Vejløgård, Vejløvej 108B, 4700 Næstved. Der vil være kaffe på kanden hele dagen, til dem som lægger vejen forbi!

Kom og se nærmere på nogle af de loppefund vi har lagt på hjemmesiden, samt andre spændende ting lige fra dåser til retro havemøbler!
Der vil være skilt ude ved vejen, hvor Vejløvej ender ud i en grusvej. Har I svært ved at finde det, kan I kontakte mig på tlf. 25667696.

Ses vi? :)

MetteSofie

Panerede aubergineskiver med tomat, mozzarella og parma


Inspireret af det nye Boligliv, kom jeg på denne skøntsmagende og meget nemme ret med panerede aubergineskiver, tomater, mozzarella og ovnstegte parmaruller. Vi supplerede med lidt mixed salat og vores sædvanlige balsamico-dressing.

Opskriften i Boligliv lød på panerede aubergineskiver i mel. Vi panerede dem i rasp, det gav en lækker sprød overflade. Derudover brugte de feta i Boligliv. Der valgte vi mozzarella i stedet, og brugte tomaterne og osten som det var, i stedet for at give det en tur i ovnen.
Parmaskinken rullede jeg sammen til små ruller og gav dem lidt grill i ovnen, så bliver skinken nærmest som bacon. Balsamico-dressingen bestod af indkogt mørk balsamico, olivenolie, sirup, salt og beber. En lækker blanding af sødt og syrligt, som vi bruger på mange forskellige salater. Man kan også pynte med lidt frisk basilikum, hvis man har lidt ved hånden.

Det vil være en alletiders vegetarret, hvis man får en vegetar som gæst en dag - Lige på nær parmarullerne, selvfølgelig ;)

MetteSofie

søndag den 1. august 2010

Ubudne søndagsgæster


Det har været en afslappende søndag idag, uden særlige gøremål, markeder eller gæster... - Nå ja, altså lige bortset fra 4 ubudne gæster, som synes de skulle på visit i kælderetagen. Disse to frøer og to mere, som ikke ses på billedet, havde på en måde fået forvildet sig ned i lyskasserne udenfor kældervinduerne. Vi havde hørt kvækkelyde dernede fra for nogle dage siden, men kunne ikke rigtig komme til at se eller fiske den frø op, som vi troede gemte sig dernede. Der var altså fire, som idag blev redet ved en redningsauktion igennem kældervinduet. Disse to sad og ventede i en spand, mens Thomas redede de to sidste. Jeg måtte ligge et viskestykke over spanden, da de begyndte at springe og kravle op af siderne.. Jeg er glad for at vi opdagede dem imens de stadig var i live, og de vsr glade for at blive lukket ud i naturen igen. Den slags hører vel med til at bo på landet ;)

MetteSofie