mandag den 29. november 2010

Mini Donuts


Forleden dag faldt jeg over denne donut-bager i Fakta og den måtte jeg bare have med hjem. Den blev prøvet igår og resultaterne blev faktisk meget gode. Man kan jo pynte dem som man vil... Igår havde jeg bare lige det mest traditionelle pynt i skabet - krymmel og frugtfarve. Men jeg forestiller mig, at de vil være lækre med hvid glasur og revet chokoladedrys. Det må jeg prøve næste gang.
De får en utrolig sød lille størrelse i denne her donut-bager - lige børnestørrelse til en børnefødselsdag eller lign...

Denne opskrift fulgte med donut-bageren:

4,5 dl mel
1,7 dl sukker
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. revet muskatnød
1/4 tsk. stødt kanel
1 tsk. salt
1,7 dl mælk
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. fedtstof (smeltet smør eller magarine)
evt. lidt revet citronskal

Bland mel, sukker, bagepulver, muskatnød, kanel og salt i en stor skål.
Rør mælk, piskede æg, vaniljesukker og fedtstof i. Pisk ingredienserne godt sammen.

Meget nemt! Har man ikke lige sådan en donut-bager, så kan man jo altid bage donuts i ovn eller stege dem i olie :)

MetteSofie

søndag den 28. november 2010

1. søndag i advent

Første søndag i advent er forløbet på bedste vis med min nærmeste familie til "flæskesteg" og søndagshygge. Der skulle deles adventsgaver ud til min lille nevø Daniel og så kom mine forældre med en stor overraskelse - en pakkekalender til Thomas og jeg, som ganske vist først starter den 1. december... Meeen man har jo lov at gå og kigge lidt på de spændende pakker i kurven...
Julen kan bringe barneglæde op i alle.. Og efter mine forældres mening, så er Thomas og jeg vist heller ikke heeelt voksne endnu. I hvertfald ikke for voksne til pakkekalender!
Nu kan vi gå og glæde os til det bliver onsdag - hyggeligt :)

Vi har så småt fået pyntet op til jul og tager lidt af gangen i løbet af de næste par dage... Man kan da kun blive i julestemning, når man kigger ud over det vide vinterlandskab.
Håber I alle har haft en dejlig 1. søndag i advent!

MetteSofie

lørdag den 27. november 2010

Granatæble indeni og udenpå


Her til aften har vi fået en rigtig dejlig frisk salat til vores oksebøf... Nemlig en salat med granatæblekerner og feta... En super god ide til en traditionel oksebøf med lidt tungt tilbehør. Det skal dog siges, at kernerne i denne mængde som Thomas brugte, bliver en anelse for syrlige... Et stort granatæble vil give rigelige med kerner til en hel salatskål, som et let friskt strejf.
Jeg var en tur på torvet i formiddags i snevejret og fik sneget disse to lækre sager med hjem fra Matas. En granatæble bodyscrub og en granatæble bodylotion. Granatæble skulle efter sigende være ganske sundt, til både indvendig og udvendig brug :)

MetteSofie

fredag den 26. november 2010

Retro fund

Thomas og jeg har været på retro jagt idag og kom hjem med alle disse skønne ting. Vi kunne simpelthen ikke have slæbt en ting mere i vores arme.... Nu ved jeg hvad weekenden skal gå med, for jeg kan slet ikke vente med at få lagt nogle af de nye retro fund på hjemmesiden!

 
Fed 50'er standerlampe

Lotus gryder fra Cathrineholm 

Vattæpper og kuglelamper

Rigtig god weekend!
MetteSofie

søndag den 21. november 2010

Søndag..

Det har været en travl søndag fra morgenstunden. Først en gang zumba, så hentning af nogle gamle møbler vi har fået af en ældre dame og om lidt et besøg hos nogle venner, hvor vi skal holde nytårsmøde og finde ud af, hvad nytårsmiddagen skal bestå af.
Jeg har lige kunne nå at kaste et blik på nogle af weekendens loppefund, mens jeg har nydt en dejlig kop kaffe...


Tiden er stadig knap til at blogge, her mens jeg køres ind i mit nye job.. Der er simpelthen ikke tid og energi til det lige pt. Jeg håber at I er tålmodige derude og hænger på til bedre tider igen, trods mine få indlæg.
Rigtig god søndag!

MetteSofie

søndag den 14. november 2010

Vinter

Idag er det min fars fødselsdag, så når formiddagen er omme, står den på fødselsdag og dejlig mad sammen med familien resten af denne søndag. Inden da, kan jeg lige nå at nyde stilheden og udsigten til et helt vindstille vejr med en let tåge henover markerne... Mine hyacinther er sprunget ud og sender en dejlig duft -der minder mig om jul - ud i stuen... Det er blevet vinter :)
Rigtig dejlig søndag Allesammen!

MetteSofie

søndag den 7. november 2010

Lyseblå søndag


Der er dømt lyseblå søndag hos os denne søndag... Thomas har fået hængt en ny lyseblå kuglelampe op ved sofanen, som vi har manglet et stykke tid. Den passer perfekt til den store Krenitskål vi fandt til os selv for et stykke tid siden. Mine forældre kommer på besøg om lidt og så går turen ud i skoven, inden den står på hamburgeryg, grønkål og brune kartofler :)

Rigtig dejlig søndag til Jer alle!
MetteSofie