Thomas og jeg har fået chili con carne de sidste par dage. Mandag lavede jeg en stor portion, da vi begge er meget glade for det. Udover chilibønnerne og de sædvanlige ingrendienser skulle vi lige prøve lidt nyt fra vores egen have, så jeg tilsatte lige et par hjemmedyrkede Jalapenôs og cherrytomater. Vi har været ret heldige med vores Jalapenôs, for de har lige akkurat den tilpasse styrke til, at det prikker lidt på tungen, men samtidig bevarer smagsløgene nogenlunde intakte.
Men nu har jeg brug for et godt råd. Der er temmelig mange Jalapenôs på planten og der kommer garanteret flere endnu - Så jeg har tænkt mig at prøve at sylte dem, som man kan købe dem på glas. Er der nogle af Jer her i blogland der har erfaring med syltede Jalapenôs og evt. en opskrift på en god lage?
MetteSofie
Det bliver spændende at se hvad i finder på, jeg synes nu de var pænt stærke;-)kram:-)
SvarSletJeg syltede jalapenos da jeg boede i sverige, og det var ikke så svært. Kan ikke huske opskriften, men prøv google!
SvarSletPrikker i luften: Du skal nok få lov at smage mor. De er ikke så stærke når man bruger dem i mad ;)
SvarSletJulia: Jeg tror også det er ret let.. Vil google en opskrift ;)
Kh. MetteSofie
At sylte dem er ikke det store problem. Jeg ville dog personligt hellere fryse eller tørre dem. Men uanset hvilken variant I vælger kan I kan evt finde noget inspiration her:
SvarSlethttp://www.chilifan.dk/da/artikler/dyrkning/hoesten/
eller her:
http://www.thechileman.org/search.php
Og bon appetit! :)
- Jens