
Ovnbagt laks med "kartoffelsalat" til 2 personer
2 stk. laksefilet'er
8 alm. kartofler
1 forårsløg
1 rødløg
1 pose mixed salat
1 bæger cremefraiche
Lemonolie ( eller lidt saft fra en citron og en spiseske olivenolie)
Hvidløgssalt, salt og peber ( hvidløgssalt kan erstattes af andet tørret hvidløgskrydderi).
Start med at sætte vand over til kartoflerne, da de skal nå at køle af inden laksen serveres. Halver kartoflerne og kog dem til de er møre. (Det passede med at de skulle af lidt før laksen skulle ud af ovnen hos mig).
Kom laksefilet'erne i et ovnfast fad. Dryp lidt lemonolie (eller citronsaft og olivenolie), hvidløgssalt og peber udover dem. Snit forårsløg og rødløg fint og læg ved laksen.
Sæt laksen i ovnen ved 150 grader og tilsæt først en sjat vand, når laksen har fået lidt farve.
Tag kartoflerne af kogepladen når laksen er ved at være klar. Overhæld dem med koldt vand et stykke tid og lad dem køle af. Skær derefter kartoflerne i skiver og bland dem med den blandede salat i en skål.
Server med en hurtig blandet dressing af cremefraiche, hvidløgssalt og peber.
Jeg tror det ville være godt at bruge nogle kartofler til salaten, som er blevet kogt dagen før, da de er mere faste og nemme at snitte ud. Det skal jeg prøve næste gang :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar