torsdag den 11. august 2011

Regnvejr...I dette kedelige og kølige regnvejr, så må det være på sin plads at lave et indlæg om den te vi drikker herhjemme. Vi har nemlig lavet vores egen te med ingredienser fra haven. Efter nogle timers tørring, har vi nu den dejligste te.. Et glas med en blanding af hyld og kamille (overvejende smag af kamille) og et glas med en blanding af kamille, hyld og hybenblade.. Vi skal helt sikkert lave større mængder af begge dele næste år og prøve kræfter med rabarberte, som er blevet en af mine favoritter, for vi kan godt lide af vare os på en kop te om aftenen eller på en regnvejrsdag som idag.

Har du erfaring med hjemmelavede teblandinger, så tager jeg gerne imod lidt inspiration? :)

 MetteSofie

5 kommentarer:

 1. Hej Mette ih hvor er i kreative, sjovt nok drikker vi også te om aften, selvom Lars altid drikker kaffe når vi er ude. Ha en dejlig regnvejrs dag
  knus

  SvarSlet
 2. Hejsa! Uha det lyder som noget jeg skal prøve. Hvordan tørrer du det?
  Hilsner Line

  SvarSlet
 3. her drikker vi også tit te om aftenen. Mine favoritter er Urtekram Tea Lounge Lemonleious eller Yogi Te lakrids. Drikker også gerne kamille. Men har aldrig prøvet at blande selv. vil blive glad hvis du vil dele din opskrift :)

  // Marian

  SvarSlet
 4. Hej MetteSofie

  Jeg har eksperimenteret lidt med at lave min egen te. Jeg har købt en god, sort te u. smag og tilsat krydderier. Jeg har prøvet at tilsætte hele kardemommefrø, "blendet" kanel og ingefær, som jeg ikke kunne købe tørret og så selv måtte tørre. Jeg tørrede det ved at skære en frisk ingefær i små stykker og tørre dem i ovnen v. 100 grader i ca. 30 min... man skal holde øje med dem, de skal jo ikke være brune, bare tørre. Jeg tror, jeg vil putte mere ingefær i næste gang (1 ingefær til ca. 200 g. te) og mindre kanel, for det er bliver kanelte... men det passer mig egentlig meget fint...
  Jeg tror, jeg vil prøve at tørre appelsinskal engang til te...

  Hvis du er på jagt efter et godt temærke, så kig på nettet efter teadrops, som er øko-te, håndlavet...

  Fra en te-elsker

  SvarSlet
 5. Louise: Indimellem render kreativiteten af med os, he he.. Der er noget hyggeligt over at sidde med en kop te om aftenen. Så slipper man også for at ligge vågen til langt ud på natten (af kaffen) :)

  Fru Klump: Vi har bredt blomsterne/bladene ud på bageplader og har tørret dem i ovnen et par timer ved 60 grader. De skal bare lige ligge og køle af, inden man kommer dem på glas/dåse :)

  Marian: Der er faktisk ikke så meget "opskrift" i det.. Man finder bare de planter man har lyst til at bruge i naturen og så tørrer man dem et par timer i ovnen ved 60 grader. Og så kan man jo sammensætte blandingerne som man synes.. Efter fantasi, smag og behag. Der bliver ikke tilsat nogle "kunstige" ingredienser ;)

  Mette: Tak for din opskrift og fine ideer. Jeg skal helt klart eksperimentere lidt mere indenfor teens verden! :)

  Kh. MetteSofie

  SvarSlet