søndag den 29. august 2010

Gårdagens sylteresultat


Igår var årets helt store syltedag, hvor begge vores mødre og min mormor var inviteret til at plukke og koge marmelade til os allesammen. Plukningen gik igang kl. 15 og vi var først færdige sent igår aftes. En dejlig og hyggelig lang dag med fire kvinder i køkkenet.
Vi var ude at plukke brombær i halvanden time og fik samtidig gået en dejlig lang tur igennem skoven og over markerne her rundt om gården. Vi kom hjem med flere brombær end vi kunne nå at koge, så der blev også lidt til fryseren og en senere syltedag. Derudover plukkede vi en stor balje Mirabelleblommer, som vi for første gang skulle prøve at lave marmelade af og mine forældre kom med en balje fuld af skønne ferskner fra min fars eget ferskentræ i haven, ligeledes til marmelade. Resultatet blev helt fantastisk med både blommer og ferskner - alene farven er ikke til at stå for! Det orange glas er Mirabellemarmelade, det gule glas er Ferskenmarmelade og det sidste glas det sædvanlige Brombærmarmelade. Vi fik kogt nogle store portioner, så der blev mange glas til hver.
Vi sluttede aftenen med pandekager, så vi kunne prøve alle 3 slags. Favoritten var vist Mirabellemarmeladen, så den kan i roligt begive jer ud i :)

Thomas mor blev og overnattede, så vi lagde ud med lune rundstykker med hjemmelavet marmelade her til morgen.. Vi skal nok få brugt alle glas inden vinteren er omme, er jeg sikker på.
Resten af dagen står på ren afslapning, og så er det atter hverdag igen imorgen.

God søndag til jer alle!
MetteSofie

4 kommentarer:

 1. De ser skønne ud!! Jeg har også haft gang i brombærmarmeladen... fik det til 11 glas i denne omgang - Uhm...

  SvarSlet
 2. Hej Pia
  Du kan tro, at de også smager skønt :) 36 glas blev det til i alt her - fordelt på brombær, blommer og ferskner. Så der blev en god portion til hver af os! Kh. MetteSofie

  SvarSlet
 3. Eeeej hvor lyder det bare super hyggeligt...sådan en dag ville være helt perfekt for mig, jeg elsker de dage hvor man får kombineret det aller bedste fra naturen og familien, tilsat en god portion madlavning og hygge:-) Er vildt misundelig (næste gang I skal have sådan en dag, kunne jeg så ikke komme på "bondegårds ferie" hos jer, ha ha???) Jeg har selv en skøn have, men desværre ingen bær buske, frugt træer eller bondehus idyl:-( Men dejlig er her nu alligevel..
  Kh. Malene

  SvarSlet
 4. By myr: Det er også super hyggeligt at kombinere tingene på den måde. Jeg inviterer gerne næste år, men jeg kan se, at det bliver en meget lang tur for dig så - fra Østjylland, he he ;) Kh. MetteSofie

  SvarSlet