søndag den 8. maj 2011

Præstens have


Præstegården i Vejlø ligger i et utrolig naturskønt område, med vand, skov og et rigt dyreliv. Lørdag var vi på rundvisning i den lokale have 5 minutter fra Vejløgård, hvor vi bor. Det er en kvindelig præst vi har i byen og det var hendes mand, som stolt viste haven frem for 13. gang på en havevandring med historier fra fortiden, lokal viden om naturen og latinske udtryk. Anledningen var Pinseliljerne.
Havevandringen i Præstens have sker kun 2 gange om året. Når Dorothealiljerne blomstrer og som nu, hvor Pinseliljerne blomstrer. Præstens mand har gjort et stort stykke arbejde med haven og har bygget den op med inspiration fra Baroktiden. Han har som så vidt muligt bevaret havens oprindelige udtryk, men har tilføjet nogle små "rum" i haven, som gav en rigtig god fornemmelse af "at gå på opdagelse" i haven. Søren Ryge har flere gange besøgt haven og har fortalt om den på tv, så det var sjovt at se den lokale seværdighed rigtigt. Havevandringen sluttede af med et lille traktement og en skål med Præsten og hendes mand, som i øvrigt inviterede til Sankt Hans gilde i haven her i sommer. 
Det er dejligt med lokale arrangementer, når man bor i sådan en lille landsby som Vejlø. Der er igen i år blevet indkaldt til vejfest på Postgården, så der er ikke længe til vi igen samles i den lille by  :)

MetteSofie

3 kommentarer:

 1. Det var dog en helt fantastisk have....fuldstændig eventyrlig!!! Meget smukke billeder...og hvor lyder det bare som den rene landsby idyl med Skt. Hans fest og vejfest - der er herligt på landet:-)
  Kh. Malene

  SvarSlet
 2. Ord er nærmest overflødige med så smukke billeder.

  SvarSlet
 3. By myr: Ja, det er lige sådan en naturlig have, som jeg selv drømmer om.. Det er rigtig hyggeligt at bo i et lille samfund på landet - Meget mere motiverende, end jeg forestillede mig. Jeg har meget mere lyst til at engagere mig i aktiviteter i naturen, besøge kirken til jul eller påske, tage til vejfester osv, når det er et lille hyggeligt foretagende, hvor alle kender alle og værner om gamle værdier :)

  Malene: Ja ikke.. Jeg måtte lige dele dem med Jer, så I kan se, at der er andet end jordmarker og fasaner herude.. Vejlø har skam sine små skatte ;) Kh. MetteSofie

  SvarSlet