torsdag den 7. juli 2011

Sød morgenmad


Thomas og jeg var, som tidligere nævnt i Århus i weekenden og overnattede igen på det dejlige Hotel Guldsmeden i Guldsmedgade. Prisen for et par overnatninger er måske lidt højere end på andre hoteller, men til gengæld bliver man så også mere forkælet. Der er himmelsenge, badekåber/badetøfler, Guldsmedens egne økologiske shampoo- og badeprodukter på hyggelige flasker på badeværelset, en utrolig hyggelig gårdhave, hvor du kan sidde og nyde et glas vin og lækre juicer, teblandinger og kaffe ad libitum hele døgnet rundt. For ikke at tale om morgenbuffeten - den er bare LÆKKER! 
Faktisk så lækker, at vi har måtte prøve at gøre kunsten efter med deres hjemmeblandede morgenprodukt. Mælkeprodukter (skyr m.m.) rørt op med vanille og andre ingredienser (som vi desværre ikke kan huske).. Og med mandler i sirup og hjemmeristet drys.

Vores forsøg ser i ovenover og mandlerne er blevet fantastiske! Vi har først  ristet mandlerne med skræl på en meget varm pande og derefter drysset lidt sukker henover, så de bare lige har fået en lækker sprød halvglaseret overflade. Derefter har vi hældt mandlerne på skål/glas og hældt en god sirup over og rørt det forsigtigt rundt. Man kan bruge mandlerne med det samme, men jeg tror at de smager endnu bedre på A38, græsk yoghurt eller hvad man bruger, hvis man lige lader mandlernes smag trække lidt ud i sirup'en.
Havregrynene er også bare ristet på en varm pande med en anelse sukker. Man kan også lave små "klumper" af havregryn, hvis man rister dem i lidt smør.
Vi har forsøgt med A38, vanillesukker og en anelse kanel. Men næste gang vil jeg bruge det fedtfattige Skyr, som de anbefalede på Guldsmeden.
Det er en ret sød, men super lækker morgenmad, så jeg vil foreslå at man bruger den som supplement til et mere mættende morgenbord. Kan klart anbefales som en lille lækker ting til søndagsmorgenbordet.

Mandlerne er i sig selv enormt lækre og ser skønne ud, når de kommer på glas. Jeg kunne selv finde på at bruge sådan et glas som en lille værtindegave - selvfølgelig med en lille opfordring om at prøve dem på denne måde :)

MetteSofie

4 kommentarer:

 1. Lyder skønt! Jeg har altid drømt om at overnatte på Guldsmeden. Jeg er vild efter at prøve deres øko-koncept!

  KH Marian fra brændstof

  SvarSlet
 2. Hej søde Mette det ser vildt lækkert ud. Kram Louise

  SvarSlet
 3. Det ser meget lækkert ud :)

  SvarSlet
 4. Lyder SÅ lækkert, at det må prøves :-)

  SvarSlet