onsdag den 27. april 2011

Roser og tomater..


Det blev alligevel en dejlig dag i haven, selvom det ikke så lovende ud fra morgenstunden. For selvom det blæser idag, så er vinden mild, lun og faktisk tilpas til en plantedag. Min far hentede mig i formiddag og vi tog en tur i havecenteret for at finde en opstammet rose til min store kurv, som jeg havde tænkt mig at plante i i år.. Trods det lille udvalg, så fandt jeg en opstammet rose, som får nogle smukke mørk-rosa blomster og dufter helt fantastisk. Min forældre har en magen til på deres terrasse om sommeren og den dufter så dejligt. Rose de Rescht, hedder den. Til bunddække i den store kurv, fandt vi 3 hvide Pelargonier. Nogle af mine yndlingsblomster. Dem kan jeg så nyde, imens jeg venter på at rosen springer ud og kronen vokser sig større. Jeg må jo desværre væbne mig med tålmodighed.
Jeg fik også købt et par cherrytomat-planter. Thomas og jeg spiser rigtig mange cherrytomater, så jeg håber der kommer lidt flere på end sidste år, hvor jeg såede dem helt fra frø selv. Morgenfrue-frø røg også i kurven, så om lidt går jeg i krig med et bed ude i haven. Morgenfruer er super gode til buketter sammen med Georginerne, så dem skal vi ha masser af.

Jeg glæder mig til at læse lidt mere om, hvad I andre skal have i haven i år.
God havelyst! :)

MetteSofie

5 kommentarer:

 1. Hvor ser det fint ud:-) dejligt du og far har hygget jer i haven idag når jeg ikke var hjemme. Kh. Mor

  SvarSlet
 2. Det er altid spændende at høre hvad andre har i haven. Jeg håber I får held af jeres tomater i år. Du skal være velkommen til at besøge min nye blog. Den handler meget om havelivet og dets goder og glæder.
  mvh Dorte

  SvarSlet
 3. jeg har plantet mine tomater fra frø i år.
  lige nu står de i sove værelset, og er vokset ca. samme størrelse som jeres.
  men er det varmt nok til de allerede må komme ud?

  SvarSlet
 4. Det ser rigtig fint ud :-) Dejligt med roser og masser af farve :-)
  Knus Irene

  SvarSlet
 5. Prikker i luften: Tak mor, far og jeg hyggede os rigtigt idag. Skønt med en "far og datter-dag" i haven. Håber du kan komme med i weekenden ;)

  Dorte: Ja det er altid meget spændende og nogle gange som inspirationskilde også. Jeg vil tage et kig med det samme, det lyder som en dejlig blog :)

  Min Verden: Det lyder dejligt med dine tomatplanter. Jeg prøvede sidste år, men fik ikke delt dem mange gange nok, så der kom ikke ret mange tomater ud af det. Hvis der er for mange planter i en krukke, så kvæler de nærmest hinanden. Du kan sagtens sætte dem ud nu, hvor nattefrosten er ovre. Du kan evt. vænne dem langsomt til at være ude et par timer om dagen fra start og så langsomt trappe op, hvis du er nervøs for dem ;)

  Irene: Tak søde Irene.. Jeg glæder mig bare til der kommer blomster på.. Har ikke den store tålmodighed, når det gælder den slags ;)

  Kh. MetteSofie

  SvarSlet