søndag den 22. november 2009

Bagte fyldte æbler

En rigtig juledessert - Ren improvisation og et lækkert resultat :)

Jeg har brugt:
4 store æbler (Mest julet med røde æbler)
2 skiver marzipan på ca. 1 cm. i tykkelsen
4 store tsk. smør
1 håndfuld hasselnødder
ca. 4 tsk. brun rørsukker
Lidt kanel

Tænd ovnen på 200 grader.

De fire æbler udhules, så kernehuset er væk, som vist på billedet. Derefter halveres de 2 skiver marzipan, og en halv skive puttes godt ned i hvert æble. Derefter puttes en stor tsk. smør ned i hvert af æblerne. Hasselnødderne hakkes lidt groft og fordeles i de 4 æbler. Drys en tsk. rørsukker ned over nødderne og top æblerne med lidt kanel.

Æblerne sættes i et fad og bages i ovnen i ca. 20 minutter til fyldet bobler og brunes lidt i overfladen.

Bland evt. lidt cremefraiche og vanillesukker og server til, det vil lige sætte prikken over i'et ;)
Velbekomme!

3 kommentarer:

  1. Det lyder rigtig lækkert, - jeg kan huske som barn, at min mor bagte æbler i kakkelovnen i stuen, hun lagde dem ind der hvor der kunne stå en kedel vand.

    SvarSlet
  2. Uhm, det lyder vanvittigt lækkert - jeg har ikke smagt bagte æbler, siden jeg var barn. Det må jeg prøve i aften :-)

    SvarSlet
  3. Der er bare noget rigtig hyggeligt over bagte æbler til jul! Og man kan jo enten følge min opskrift, eller prøve sig frem med rosiner, brun farin osv. Der er mange muligheder :)
    MetteSofie

    SvarSlet