mandag den 7. marts 2011

Madplan

Thomas og jeg er med inspiration herfra blevet enige om, at en madplan vil være en rigtig fornuftig ting at indføre herhjemme. På den måde undgår vi alle fristelserne i supermarkederne og derved at bruge flere penge end nødvendigt. Selvom vi har det godt og har et godt overskud på kontoen hver måned, så tænker jeg alligevel meget over økonomi, når jeg handler ind. Selvfølgelig skal der være plads til lidt impulskøb engang imellem, men vi er blevet rigtig slemme til at stoppe alt mulig godt i kurven, fordi vi er dårlige til at "vælge" og "vælge fra". Jeg ved ikke hvor den kommer fra - og der er egentlig ikke grund til at den kommer - men jeg får sådan en dårlig samvittighed, når vi bruger flere penge end nødvendigt er, når vi bare lige skal ind og handle lidt aftensmad. Så nu er det slut! Madplans-projektet er hermed indført og jeg er spændt på, om vi kan se forskel på kontoen, når måneden er omme. Nu kan jeg gå direkte og fokuseret efter det vi skal bruge de pågældende dage, lige akkurat som jeg gjorde, da jeg var en fattig studerende :)

Madplan - uge 10:

Mandag: Lakse-/spinattærte med rucolasalat

Tirsdag: Koteletter med grov rødbedepesto, parmesan, rucolasalat og creme fraiche

Onsdag: Pasta med tomatsauce, parmesan og basilikum

Torsdag: Wraps med karrykylling, ris og mangochutney + diverse grønt

Fredag: Hotdogs - med det hele (Thomas ønske)

Lørdag: Spiser vi ude

Søndag: Grydestegt kylling med blandede bagte rodfrugterMetteSofie

5 kommentarer:

 1. Vi har også forsøgt engang, men det gik lidt i vasken. Har overvejet at forsøge igen. Er træt af de konstante ture ned til supermarkedet! Jeres madplan ser rigtig lækker ud - held og lykke med planen!

  SvarSlet
 2. Yummi den er jeg med på!

  SvarSlet
 3. Majken: Tak - Hvis man gør det til en vane at lave madplan sammen hver søndag, så tror jeg godt det kan lykkes. Man kan evt. også lave en plan for 4 uger på en gang, så man kan handle stort ind først på måneden i stedet for en gang om ugen fx. Så er der nok lidt ekstra at spare ved storkøb osv :)

  Camsen: Dejligt :)

  Kh. MetteSofie

  SvarSlet
 4. Jeg har længe tænkt over en madplan. Der er en del at spare tror jeg, og selvom der hver måned er overskud på kontoen, gør det jo ikke noget at man sparer lidt ekstra :)
  Jeg vil prøve at indføre det hjemme hos os :)

  I øvrigt tak for dit skønne billede af tulipaner! Just gotta loooove tulips!

  SvarSlet
 5. Vi laver madplan hos os og det er et kæmpehit på flere måder! For det først engagerer min kæreste sig i hvad vi skal have at spise og samtidig giver han den selv gas i køkkenet med stolthed. Vi skal ikke tænke over hvem der gør hvad, om vi har handlet ind til det og hvorfor. Det er der styr på for en uge ad gangen og der er nok andre ting man kan stresse over i hverdagen med knokle-jobs, etc.

  Sidst men ikke mindst, så er der ingen madspild, vi handler kun 1 gang om ugen og det er langt mere økonomisk og så får vi spist varierert!

  Så, jeg hepper på madplaner!

  SvarSlet