tirsdag den 8. marts 2011

Tærte med laks og spinat


Så blev madplanen skudt igang med denne lakse-/spinattærte. Tærten blev lidt mørk pga. osten på toppen, men smagte super godt med en hjemmerørt creme fraiche dressing til. Egentlig skulle vi have haft rucolasalat til, men vi blev enige om, at der var rigeligt mad i tærten alene.

Opskriften kan i få her:

Fyld:
2 laksefileter, ca. 225 gram
1/2 pose frisk helbladet spinat (kan også bruge frossen spinat)
5 æg
1/4  piskefløde
1-2 dl. mælk, på slump.
1 lille pose revet mozzarella
Salt og peber

Dressing:
Creme fraiche
1 lille fed hvidløg
Lidt citronsaft
Salt og peber

Jeg snyder som regel med tærtedejen i hverdagen, så der bruger jeg den bedste fra Fakta, som er rullet ud, rund på bagepapir. Den er super god. Jeg plejer at klippe det resterende bagepapir til, så ikke det kommer ind i tærtekanten under bagning. Så rul dejen ud og placer i formen og tænd ovnen på 200 grader.

Steg laksefileterne på skindsiden i ca. 4 minutter og giv dem så 1 minut på oversiden. Fileterne skal ikke være helt gennemstegte, når de tages af panden (så bliver laksen for tør, når tærten er bagt færdig). Blancher herefter spinaten og fordel den henover tærtebunden (spinaten kan rives i lidt mindre stykker). Når laksen er kølet lidt af, deles den i "skiver" og fordeles over tærtebunden ligesom spinaten.

Æggene piskes sammen med fløde, mælk, salt og peber. Jeg plejer også at komme lidt revet mozzarellaost i æggemassen, men det er ikke nødvendigt. Hæld æggemassen henover tærten, drys mozzarella på toppen og bag tærten ved ca. 200 grader i 30-35 minutter.

Imens tærten bages, kan dressingen lige røres sammen. Rør creme fraichen med presset hvidløg, salt og peber. Tilsæt lidt citronsaft, det er rigtig godt til laksen. Hvis man vælger at servere rucola til, er dressingen rigtig god til salaten også.
Velbekomme!

MetteSofie

5 kommentarer:

 1. hvor ser den vild god ud den må jeg prøve en dag.

  SvarSlet
 2. Den tærte ser bare rigtig god ud. Fornuftigt med en madplan.

  SvarSlet
 3. Ej jeg elsker bare madtærter! Især med laks - det kommer til at smage himmelsk når det bages i ovnen!

  Vil straks prøve din opskrift!

  SvarSlet
 4. Takker for opskriften, kan varmt anbefale andre at prøve den :-)

  SvarSlet
 5. Hej MatteSofie.
  Tak for opskriften!
  Hvor er størrelsen på formet?

  SvarSlet